Info
graphic

De infographic

De infographic is een visuele weergave van informatie in de vorm van grafieken, diagrammen, cartoons of een combinatie van deze 3. Buiten dat een infographic er vaak super goed uitziet brengt het ook daadwerkelijk een boodschap over aan de lezer. Vooral gecompliceerde boodschappen kunnen goed verwerkt worden in een infographic. Een infographic heeft namelijk een hele hoge informatiedichtheid omdat je beeld en tekst combineert kun je veel meer informatie kwijt en blijft je boodschap ook begrijpelijk voor de lezer.

Populariteit van de infographic

De laatste jaren is de populariteit van infographics sterk toegenomen, dit komt mede doordat we leven in een tijd waarin er steeds meer informatie wordt aangeboden. Met een infographic is het mogelijk uw boodschap op visueel aantrekkelijk wijze te presenteren. Doordat wij de kern van uw boodschap naar voren brengen, wordt complexe en omvangrijke data toegankelijk en is makkelijk te delen binnen uw bedrijf of juist daarbuiten. De doelgroep van een infographic is zeer groot, infographics kunnen namelijk worden ingezet voor veel verschillende doeleinden zoals; presentaties, sales pitches, blogs, magazines, jaarverslagen, beurzen en ga zo nog maar even door.

Infographic laten maken?

Wilt u een infographic laten maken? Wij zitten graag met uw om de tafel om de mogelijkheden te bespreken.
Vraag nu een offerte aan en krijg binnen 24 uur een passende offerte op maat.

Offerte aanvragen

Voordelen van een infographic laten maken

De boodschap komt sneller binnen

De hersenen verwerken informatie met visuele beelden veel sneller dan wanneer de informatie alleen als tekst wordt aangeboden.

Universele beelden

De Beelden in een infographic zijn universeel en snel te begrijpen voor iedereen. Zelfs mensen die de taal niet spreken kunnen het begrijpen.

Naamsbekendheid

Infographics zijn makkelijk te delen via social media als Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest. Waardoor u meer naamsbekendheid zal krijgen.

Hoge informatiedichtheid

Door beeld en tekst samen te combineren is het mogelijk om uw boodschap veel compacter te vertellen dan met alleen maar tekst.

Betere positie in Google

Infographics kunnen een positief effect hebben op uw positie in google, Hoe vaker uw infographic wordt gedeeld via social media, des te groter is de kans dat er links naartoe zullen verwijzen.

Liever plaatjes dan tekst

Het is gewoon een feit, mensen kijken liever naar plaatjes dan naar tekst. Plaatjes wekken interesse op, zijn makkelijker te begrijpen en zijn eenvoudig te onthouden.

Geschikt voor elke sector

Het mooie van een infographic laten maken is dat het voor elke sector toepasbaar is, elke branche zou een infographic kunnen gebruiken.

Wereldwijd

Door de online wereld waar we in leven tegenwoordig zou jou infographic (mits uw content interessant genoeg is) zomaar eens wereldwijd bekendheid kunnen krijgen.

Onze visie

Onze visie van een goede infographic is om goede en interessante content weer te geven terwijl de infographic er super gelikt en overzichtelijk uitziet

Werkwijze

Onderzoek

Samen met u bespreken we de mogelijkheden, daarna levert u uw verhaal aan en gaan wij brainstormen om een heldere en duidelijke infographic van uw verhaal te maken.

Ontwerp

Als wij een uw verhaal gestructureerd en geordend hebben gaan wij beginnen met het ontwerpen van uw infographic.

Oplevering

De laatste puntjes worden op de “i” gezet en dan word de definitieve infographic naar u opgestuurd of eventueel gedrukt.